Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Renovarea apartamentului din Pamplona, Spania

Renovarea apartamentului din Pamplona, Spania

    Scopul proiectului de renovare a apartamentului din Pamplona, Spania, a fost de a organiza in cei 96 de metri patrati distributia functionala a unei case, avand trei dormitoare duble si doua bai. Arhitectul Inigo Beguiristain a propus un spatiu unic si continuu in schimbul celor patru incaperi inchise existente. In plus, au fost castigati 12 mp prin inlocuirea holului original cu doua bai.
    Pornind de la identificarea structurii originale, un singur gest separa zona de zi de zonele private ale dormitoarelor si rezolva toate cerintele programului complex de locuire. Volumul central, imbracat in panouri din lemn, gazduieste baile apartamentului si accesele in cele trei dormitoare. Prelungirea volumului prin spatiile de depozitare realizate din acelasi finisaj defineste fiecare incapere a apartamentului.
    Usile care delimiteaza tranzitia dintre cele doua spatii, de zi si de noapte, au reprezentat preocuparea principala a arhitectului. Fiind inchise, ele asigura continuitatea elementului de compartimentare. In momentul deschiderii aceasta este intrerupta, insa o noua continuitate este generata, aceea a spatiilor interioare legate intre ele pentru forma un singur spatiu. Geometria si diversitatea configuratiilor, impreuna cu dinamica usilor glisante si a usilor garderobei, modeleaza iluzia unui organism tentacular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat