Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Expozitia Fin Noir. Saptamana modei

Expozitia Fin Noir. Saptamana modei

    Designerii Aino Kavantera si Federica Capitani au proiectat prima expozitie Fin Noir, ce a avut loc la galeria Passage du desir, in cadrul evenimentului Saptamana modei din Paris.
    Numele si designul expozitiei si-a gasit inspiratia in noptile polare intalnite in nordul indepartat al Finlandei, unde timp de 51 de zile pe an soarele ramane dupa orizont, nopti polare cunoscute si sub numele de Kaamos in finlandeza.
    Expozitia Fin Noir prezinta lucrarile ale 16 artisti finlandezi si incearca sa duca perceptia modei dincolo de haine, spre o experienta vizuala conceptuala. Spatiul este impartit in doua zone: spatiul principal, denumit “padurea”, si o galeria secundara “Himmelinna/ Snowcastle”.
    Spatiul principal este gazduit intr-o galerie fara ferestre. Elementele arhitectonice care creaza compozitia spatiului sunt realizate dintr-un material usor, intins, reproducand profunzimea si densitatea mediului natural mentionat mai sus. Fiecare astfel de element incadreaza lucrarea unui designer. Materialele intinse, produse de Fantasiarakenne, se dezvolta atat spre tavan cat si spre produs. Lumini din interiorul acestor structuri lumineaza colectia produselor asezate pe platforme cilindrice. Luminile proiectate de Alpo Nummelin par sa strapunga aceasta densitatea a “padurii”. Experienta expozitiei creaza posibilitati neasteptate pentru inspiratie si o atmosfera in care vizitatorul se poate lasa absorbit de spatiu cu un sentiment de impacare. Galeria manipuleaza limitele create de lumina si intuneric, apropiere si indepartare, transparenta si opacitate.
    Galeria secundara este adaposita sub un dom construit din placi circulare din sticla. Realizat de firma Stand By Me, designul galeriei face referire la structura geometrica a zapezii si foloseste traditionalul “himmeli” - cu o structura din paie - ca punct de referinta al structurii din centrul galeriei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat