Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Design interior premiat la Inside Awards

Design interior premiat la Inside Awards

    Proiectul de design interior al firmei de arhitectura Ian Moore Architects a fost anuntat castigator al categoriei ‘Residential’ in cadrul competitiei Inside Award 2011 din Barcelona.
    Proiectul este o conversie a unui depozit de alimente, construit in secolul XIX, intr-o resedinta cu un dormitor. Cladirea a suferit mai multe transformari de-a lungul timpului, la mijlocul secolului XX fiind folosita drept atelier de inginerie, urmand a fi transformata in anii ’70 in studioul si resedinta unui artist.
Intrarile de pe cele doua strazi paralele ce delimiteaza situl separa accesul in garaj de cel pietonal. Noua usa de acces a fost pozitionata in locul fostei platfome de aprovizionare, pastrandu-se aspectul industrial al portilor din otel.
    In interior, diferenta de 1,7 metri dintre cele doua strazi este folosita in crearea volumului inalt al livingului. Bucataria ocupa jumatatea de nivel superior, fiind deschisa spre living. Dimensiunile spatiului ce gazduieste garajul au definit strategia adoptata in designul interior. Dupa scaderea dimensiunilor dormitorului, a spalatoriei, a spatiilor de depozitare si a scarii, din latimea totala a cladirii, impreuna cu latimea minima a spatiului garajului, a rezultat un spatiu ingust de 10 mm, necesar construirii peretelui ce separa garajul de casa scarii. Astfel, a fost adoptata o structura metalica, cu latimea de 10 mm, in intregul proiect de renovare. Structura veche a fost pastrata in totalitate si vopsita in alb, in timp ce elementele sctucturii metalice au fost vopsite in negru.
    Fatada principala reinterpreteaza elementele originale ale constructiei. Contrastul dintre elementele din otel si peretii vechi construiti din caramida sintetizeaza transformarile suferite din secolul XIX pana in prezent, prin trecerea de la un spatiu industrial la unul rezidential.

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat