Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Spatii de birouri cu pereti plutitori

Spatii de birouri cu pereti plutitori

    Peretii par sa atarne din tavanul unui club din Tokyo transformat in spatii de birouri de studioul de arhitectura local Sasaki. Panourile din sticla introduse intre baza peretilor si pardoseala din beton au fost concepute pentru a crea iluzia prin care compartimentarile par sa pluteasca.
    In timp ce etajele inferioare au fost convertite cu succes in birouri dupa inchiderea clubului, ultimul nivel al cladirii a ramas neatins pentru mult timp datorita inaltimii reduse a tavanului, care crea un sentiment apasator. Spatiul avea 2 metri inaltime in cel mai inalt punct si doar 1.7 metri sub grinzile late. Arhitectii au gasit o solutie ingenioasa: tavanul fals a fost indepartat, iar sub grinzi au fost inserati peretii grosi de compartimentare, “plutitori”. Designul elimina sentimentul de apasare si permite accesul luminii naturale pe sub acesti pereti, in toate colturile spatiului.
    Panouri orizontale pozitionate intre pereti asigura spatii intime pentru birouri si rafturi. Pardoseala veche din beton a fost lacuita, contrastand cu peretii albi si luminosi. Luminile pozitionate deasupra peretilor scot in evidenta interventia asupra spatiului si sporesc senzatia de plutire a compartimentarilor.

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat