Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Micro apartament in Berlin

Micro apartament in Berlin

    Apartamentul din Berlin, districtul Moabit, are o suprafata de 21 metri patrati si apartine unei cladiri de la inceputul secolului trecut. Ca multe alte cladiri din zona, planul apartamentului cuprindea doua incaperi foarte mici, o chicineta si un spatiu de zi, cu o baie comuna pentru toate apartamentele aceluiasi nivel. Cu intentia de a spori confortul, un proprietar anterior a transformat chicineta in baie. Rezultatul modificarii a condus la un dezechilibru intre spatiile cu destinatii diferite: baia in raport cu spatiu de zi, de dormit si de gatit.
    Provocarea arhitectilor Spamroom a fost de a recalcula nevoile beneficiarului si de a redistribui spatiul din interiorul apartamentului intr-un mod echilibrat, profitand de fiecare centimetru patrat. Un inceput curat a fost singura solutie, astfel fiind indepartati toti peretii interiori si toate finisajele vechi. Noul apartament renovat urma sa includa zonele de zi si de dormit proportionate confortabil, o bucatarie mica, dar echipata complet, o baie compacta cu dus, o chiuveta mare si toaleta, si destule spatii de depozitare.
    Datorita suprafetei foarte mici, a fost necesara o abordare care urma sa profite de capacitatea spatiala a apartamentului, cubica, cu tavan inalt. Acest lucru a presupus suprapunerea unor spatii si organizarea acestora si pe verticala pentru a castiga cativa metri patrati in plus. Peretii si tavanul baii au fost pastrati la o inaltime minima. Deasupra baii si intrarii a fost pozitionat dormitorul si cateva spatii de depozitare. Aceasta structura a baii, de 2 metri patrati, a reprezentat cheia designului, majoritatea elementelor spatiale fiind in stransa legatura cu aceasta: mezaninul cu dormitorul, dulapurile bucatariei, sistemul de ventilatie si luminatorul baii, obiectele sanitare, depozitarea livingului, nisa intrarii si usa glisanta a baii. Structura baii activeaza spatiile adiacente, oferindu-le identitate. Pentru constructia ei a fost folosita o structura metalica cu grinzi de 8 cm pentru a oferi cat mai mult spatiu mezaninului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Jaceffere (Feb, Mon 26, 2018 / 15:53)
Tetracycline 500mg Comprar Propecia Finasteride Super Kamagra Einnahme [url=http://cial20mg.com]cialis[/url] Accutane Buy Online Reviews
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat