Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

A' Design Award and Competition, cea mai mare competitie de design din lume, va asteapta inscrierile pana pe 28 februarie 2016

A' Design Award and Competition, cea mai mare competitie de design din lume, va asteapta inscrierile pana pe 28 februarie 2016

    A’ Design Award and Competition, cea mai mare competiţie de design din lume, va aşteaptă înscrierile până pe 28 februarie 2016
    Patru designeri români se află printre câştigătorii ediţiei precedente.

    Designerii, artiştii, arhitecţii interesaţi şi companiile din domeniile ce implica design de brand sau de produs pot să se înregistreze și să-şi prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe http://www.premiulpentrudesign.com//#register până pe 28 februarie 2016.
    Printre cei 836 de câştigători din 83 de ţări ai ediţiei A’ Design Award and Competition 2014 – 2015 se află 4 designeri români: Cristian Stancu, Dragoş Motica, Sebastian Popa şi Mădălin Gheorghe. Designurile câştigătoare au fost premiate de un juriu de 70 de experţi în artă şi industrie din cele peste 15.000 de proiecte înscrise în 89 de categorii diferite de design.

    A’ Design Awards and Competition aduce faimă şi prestigiu câştigătorilor
    Datorită numărului de țări participante și al categoriilor de concurs, A' Design Awards and Competition este cea mai mare competiţie de design la nivel internaţional, care onorează proiecte exemplare de design din întreaga lume şi aduce împreună designeri, arhitecţi, artişti, branduri şi companii de pe 5 continente sub același acoperiș. Premiile A’ Design Award sunt acordate pe 5 niveluri de distincție: platină, aur, argint, bronz și fier în categorii care cuprind designul spațial şi industrial, comunicare, modă, tehnologie și designul de sistem.
    Pe lângă prestigiosul trofeu A’ Design, câştigătorii beneficiază gratuit de o expoziţia fizică şi virtuală a proiectelor, includerea în anuarul competiţiei – oferit gratuit reprezentanţilor de presă acreditaţi şi companiilor de profil, precum şi de o amplă campanie de PR şi de servicii de consultanţă şi mediere în design.

    Designerii români au impresionat juriul cu designul original al produselor
    O cutie de bere, o lampă care se sparge, o lumânare şi o măsuţă de cafea create de designerii români au convins cei 70 de membrii ai juriului să le acorde premii importante în ediţia precedentă a A’ Design Award and Competition.
    Designerul Cristian Stancu, fondatorul agenţiei Remark Studio, a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Volksbier la categoria Design de ambalaj, un prestigios premiu acordat unui procent de 3% dintre designerii participanţi. Cutia de bere creată de Cristian Stancu în colaborare cu designerul Viorel Rusu seamănă izbitor cu o halbă tradiționalăde bere. „Scopul este de a oferi consumatorilor sentimentul tradițional și bucuria de a bea cu prietenii. Un alt beneficiu pe care îl luăm în considerare este impactul mare pe raft al produsului”, a declarat designerul român laureat.


    Designerul Motica Dragoş a primit aur (Golden A’ Design Award) pentru proiectul Slash Lamp realizat pentru Ubikubi, la categoria Design personalizat în ediţie limitată. Lampa făcută din beton şi plută vine cu un accesoriu special pentru a fi spartă, care nu este obligatoriu de folosit.„Lampa este un obiect care oferă șansa de a alege. O alegere subiectivă și personală. Principala intenție a acestui obiect a fost de a provoca și de a stabili o relație personală între lampă și utilizatorul ei final, făcându-l mai „valoros” și dându-i posibilitatea de a alege între a-l sparge sau o lăsa intactă,” îşi explică conceptul designerul laureat.


    Designerul Sebastian Popa a fost laureat cu bronz pentru proiectul Ardora Candlela categoria Design pentru Materiale de artă, birotice şi cadouri, o categorie cu o concurenţă impresionantă la nivel internaţional. Ardora arată ca o lumânare obișnuită, dar, de fapt, este foarte specială. Pe măsură ce se topește, îşi descoperă caracterul metaforic de simbol al dragostei, fiind un cadou perfect pentru persoana iubită. „În cadrul acestui proiect, am vrut să mă joc cu conceptul de percepție. Am încercat să-mi imaginez cum ar reacționa o persoană care a primit acest obiect cadou. Intenția a fost de a oferi o surpriză printr-un obiect care altfel este considerat a fi banal”, afirmă Sebastian Popa despre conceptul său câştigător.


    Designerul Mădălin Gheorghe este laureat cu bronz pentru măsuţele de cafea Primo, un proiect pentru Simplexio, la categoria Design parametric, algoritmic şi generativ. Mădălin Gheorghe a creat o serie de măsuţie de cafea personalizate, care combină principiile de proiectare generative cu sistemele flexibile de fabricație asistată de calculator. „Geometria complicată derivă dintr-un algoritm de partiționare a spațiului numit Voronoi, care se ocupă cu mijloace de agregare a materiei la nivel celular în natură. Pentru a produce această formă, proiectantul introduce instrucțiuni matematice într-un calculator şi lasă programul să genereze forma. Piesele sunt apoi tăiate cu laser, asamblate într-o manieră de piere origami, sudate manual și acoperite cu pulbere”, explică designerul laureat.


    Pasionaţii de design din întreaga lume sunt invitaţi să descopere galeria completă a câştigătorilor, care prezintă toate designurile de top din ediţia 2014 – 2015 a competiției şi interviurile cu designerii câştigători.

 

    A’ DESIGN AWARD – MARCĂ A EXCELENŢEI ŞI A SUCCESULUI
    Obiectivul principal al A’ Design Award and Competition este de a promova lucrările şi activitatea participanţilor premiaţi – arhitecţi, designeri, ingineri şi companii – prin campanii personalizate de publicitate şi prin conectarea acestora cu jucătorii-cheie ai industriei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea ideilor inovatoare şi excepţionale, indiferent de stadiul acestora (prototip sau finalizat). Scopul final al A’ Design Awards este de a stimula designerii și branduri din toată lumea să creeze produse și proiecte superioare de care să beneficieze întreaga societate.
    Titlul de câştigator al unui premiu A’ Design este o marcă a excelenţei în design, recunoscută la nivel internaţional, care atrage atenţia profesioniştilor din domeniile conexe.A’ Design Award & Competition a fost creat pentru promova și recunoaște cele mai bune lucrări de design din toate țările și din toate disciplinele creative.
    Prin distincţia A’ Design acordată pentru a celebra lucrările de design premiate, A’ Design Award & Competition promite faimă, prestigiu, publicitate şi recunoaştere internaţională tuturor câştigătorilor A’ Design Award. Logo-ul „A’ Design Award Winner”, oferit tututror designurilor premiate, înseamnă designuri originale, funcționale și eficiente. În fiecare an, proiectele care se concentrează pe inovație, tehnologie, design şi creativitate sunt premiate cu A' Design Award.

Vă mulţumesc,
Felicia Chirvaşoiu
PR Expert
Reprezentant DesignPRWire în România
0721716686
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat