Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul de arta din Tel Aviv

Muzeul de arta din Tel Aviv

    Noua aripa a muzeului de arta din Tel Aviv, cladirea Herta si Paul Amir, a fost proiectata de arhitectul american Preston Scott Cohen.
    Designul cladirii s-a nascut din provocarea de a crea spatii expozitionale rectangulare si cu suprafete mari intr-un sit de forma triunghiulara. Solutia a constat in transformarea triunghiului in patrat prin construirea nivelelor cladirii pe axe diferite. In esenta, fiecare nivel al cladirii constituie cate un plan independent structural, asezat unul peste celalalt.
    Cele doua nivele supraterane si cele trei subteran sunt unite de un atrium cu inaltimea de 26 de metri, a carui geometrie complexa leaga galeriile pozitionate la diferite unghiuri, gazduind scarile de acces si promenadele. Acest spatiu surprinzator aduce lumina naturala in cele mai adanci spatii ale cladirii pe jumatate ingropata in pamant. Consolele etajelor completeaza discrepanta creata de pozitionarea diferita a planurilor.
    Muzeul poate fi privind din doua perspective diferite: un muzeu al cutiilor, ce creaza un spatiu optim si flexibil pentru expunerea obiectelor de arta, sau un muzeu al spectacolului, care conduce vizitatorul si ii ofera o experienta sociala remarcabila. Sinteza acestor geometrii, una radicala si una conventionala, da nastere unei noi experiente in programul muzeului. Atingand o combinatie de forma si material fara precedent in orasul Tel Aviv, fatadele muzeului traduc modernismul orasului intr-un limbaj arhitectural contemporan si progresist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat