Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Studio intr-un hambar din piatra

Studio intr-un hambar din piatra

    In Sizun, Franta, peretii grosi din piatra sunt o caracteristica a caselor, protejand locuitorii de vanturile puternice si caldura verii. Beneficiarul, un artist, a cerut arhitectilor Modal Architecture sa creeze un studio luminos si deschis catre mediul natural in interiorul unui hambar din secolul XVII.Arhitectii au propus o dubla abordare a proiectului: orientata catre interior, asemenea caselor din zona, dar si o abordare care sa exprime in exterior expresivitatea si caldura studioului.
    Identitatea arhitecturala a fost conservata. Arhitectii au pastrat peretii din piatra, dialogul purtat de secole dintre hambar si mediul inconjurator. Noile ferestre au fost manufacturiate cu tamplaria vopsita in antracit si ascunsa in grosimea peretilor. In contrast cu duritatea fatadelor, interiorul este simplu si alb, conceput asemenea unui refugiu al luminii. Fereastra mare a fost orientata catre vest, aducand in interior o noua perspectiva a gradinii si lumina naturala de la ora pranzului pana la asfintit.
    Constructia a fost adaptata noii functiuni prin eliberarea completa a interiorului si adaugarea unei pardoseli din beton, completata de noille instalatii si izolarea peretilor in interior, fiind creata o carcasa de protectie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat