Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul de informare al memorialului Bergen-Belsen din Germania

Centrul de informare al memorialului Bergen-Belsen din Germania

    O constructie cu lungimea de 200 metri, construita in intregime din beton, gazduieste Centrul de informare al memorialului Bergen-Belsen din Germania. Volumul extraordinar, restrictia privind utilizarea materialelor si prezenta fizica a structurii au fost condensate in aceasta arhitectura expresiva.
    Arhitectii KSP Jurgen Engel au impartit constructia in doua zone. Prima zona este destinata centrului de informare, in timp ce a doua gazduieste biblioteca, cafeneaua, arhivele si birourile administrative. Atentia este directionata catre spatiile interioare, punand in evidenta importanta documentelor expuse in zona accesibila vizitatorilor. Arhitectura ilustreaza o noua metoda de documentare si cercetare a crimelor nazismului, exprimand acest lucru prin expresia arhitecturala.
     Vizitatorii au optiunea de alege doua cai de parcurgere a constructiei. Pe asa numita cale “de piatra”, acestia pot traversa cladirea fara a accesa incaperile expozitionale. Flancata de peretii inalti din beton, calea conduce vizitatorii dupa curtea interioara, spre celalalt capat al cladirii. A doua cale directioneaza vizitatorii catre un spatiu mare expozitional, intins pe doua nivele, in care este documentata istoria sitului, de la prizionerii de razboi la lagarele naziste de concentrare.
    Arhitectura minimalista directioneaza atentia catre obiectele si documentele expuse. Aceasta face evidenta seriozitatea cu care este tratat subiectul din punct de vedere istoric si formal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat