Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cladirea Batemans Row

Cladirea Batemans Row

    Arhitectii Patrick Theis si Soraya Khan, parteneri ai firmei Theis and Khan si parteneri de viata, au proiectat cladirea numita Batemans Row din estul Londrei, tot ei fiind si beneficiarii cladirii.
    Cladirea cuprinde spatiul de lucru al celor doi arhitecti la primul etaj, subsolul si parterul au fost transformate in galerie de arta, iar etajele doi, trei si patru sunt spatiile de locuit ale familiei.
    Designul cladirii cuprinde o serie de elemente contrastante, dispuse in mod deliberat pentru a surprinde contextul sitului si imaginea existenta a zonei. Suprafete dure si fine, contraste de culoare, plinuri si goluri, toate formand o compozitie bine proportionata ce se dezvolta de la o baza solida si inchisa la culoare la ultimul etaj incadrat de sticla. Alegerea materialelor a fost contextuala. Peretii de caramida fac referire la cladirile Shroeditch din jurul sitului. Baza parterului este finisata cu o caramida neagra, folosita frecvent la parterul cladirilor din zona, oferind un aspect robust si durabil, iar etajele superioare sunt finisate cu caramida daneza galbena.
    Proportiile fatadelor, in special dimensiunile ferestrelor, au fost dictate de sectiunea de aur, care a generat subdiviziuni ale tuturor elementelor, asigurand o compozitie armonioasa.
    Metode de autosustinere si materiale ecologice au fost incluse in proiect: structura vizibila din beton armat combinata cu o membrana termoizolanta, panouri solare pentru apa calda, metode naturale de ventilatie a aerului si un acoperisul verde.

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat