Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cladirea Timmerhuis. Rotterdam, Olanda

Cladirea Timmerhuis. Rotterdam, Olanda

    Noua cladire Timmerhuis din Rotterdam, Olanda, destinata primariei orasului, gazduieste serviciile municipale, birouri si unitati rezidentiale. Arhitectii OMA au conceput aceasta cladire modulara cu unitati retrase treptat de la nivelul strazii pe masura ce constructia se inalta catre doua varfuri inegale. Compozitia formata din unitati mai mici creeaza o forma complexa cand este privita de trecatorii aflati pe una dintre principalele artere ale orasului: Coolsingel. De asemenea, cladirea se adapteaza subtil prin forma sa in puctele de intalnire cu constructia invecinata pe doua laturi ale sale.
    Sistemul structural al cladirii Timmerhuis, inovator, genereaza eficienta maxima atat in procesul de constructie cat si in programul arhitectural. Unitatile pot fi adaptate fie pentru destinatia birourilor, fie ca unitati rezidentiale, in functie de nevoile personalizate. Terasele verzi aflate la nivelele superioare permit crearea unor apartamente cu gradini in mijlocul tesutului urban din Rotterdam. La nivelul strazii, structura da nastere unor spatii deschise, generoase, incurajand o relatie activa si deschisa intre cladire si oras.
    Tema de proiectare a cerut ca Timmerhuis sa devina cea mai sustenabila cladire din Olanda. Arhitectii de la OMA s-au jucat cu aceasta idee imperativa prin conceptul de flexibilitate si cele doua curti interioare inalte, considerate ca fiind plamanii constructiei. Acestea sunt conectate la un sistem ce inmagazineaza caldura in timpul verii si aerul rece in timpul iernii, eliberand aceasta energie sub forma de aer cald sau rece, dupa cum este necesar. Peretele cortina al fatadei utilizeaza o termoizolatie translucida ce asigura o eficienta energetica fara precedent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat