Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Complex rezidential in Jurmala, Letonia

Complex rezidential in Jurmala, Letonia

    Kado Karim este un complex de apartamente situat in apropierea Marii Baltice si reprezinta un model de cladire relativ nou pentru Letonia. Acest complex de apartamente format din trei cladiri independente reprezinta o solutie adecvata pentru contextul orasului letonian Jurmala si pentru mentalitatea locala, creand, in acelasi timp, o impresie armonioasa a arhitecturii statelor baltice.
    Cele trei cladiri - Maison de Karim, Maison de Mer si Maison de Parc – sunt orginazate in jurul unei curti ce asigura accesul intim in spatiile commune si parcarea subterana cu capacitatea de 47 de locuri.
    Complexul cuprinde 14 apartamente cu 3 si 4 dormitoare si 7 penthous-uri pe doua nivele, cu suprafete cuprinse intre 200 si 240 metri patrati. Apartamentele situate la parter au acces la terasele gradinii, penthouse-urile au propriile terase generoase, in timp ce restul apartamentelor beneficiaza de balcoane.
    Forma spatiala flotabila a volumului are ca inspiratie marea. Motivele marine pot fi observate in pavajul din curte, iar finisajul alb imaculat al constructiei ne trimite cu gandul la un resort insorit.
    Forma "curgatoare" creeaza o noua experienta spatiala, armonioasa, alaturi de ferestrele panoramice si terasele de pe acoperis ce fuzioneaza cu natura inconjuratoare. In acelasi timp, forma regulata a dormitoarelor mentine echilibrul, proportiile si ergonomia psihologica. Cladirile neregulate sunt proiectate astfel incat punctele opuse vizuale sa nu intefereze si sa mentina intimitatea rezidentilor.
    Finisajul fatadei curbate cuprinde profile de Aluminiu si tencuiala Sto Ventec ce incadreaza panourile de aerisire, iar vopseaua StoColor Lotusan G a fost imbunatatita cu o tehnologie ce pastreaza puritatea culorii in timp.
    Solutiile tehnice includ incalzirea cu gaze, ventilatia si recuperarea aerului, generator de electricitate si tehnologie integrata Smart City care permite fiecarui proprietar sa ajusteze valorile tehnice de la distanta prin telefonul mobil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat