Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul provincial de arta Jiangsu

Muzeul provincial de arta Jiangsu

    Muzeul pentru arta traditionala, Jiangsu Provincial Art Museum, a fost proiectat de arhitectii germani KSP Jurgen Engel Architekten, in colaborare cu compania partenera din China, Nanjing Kingdom Architecture Design. Localizat in centrul cultural al Nanjing-ului, in apropierea palatului prezidential al capitalei provinciei, muzeul este unul dintre cele mai importante muzee din sud-estul Chinei.
    Muzeul cuprinde spatii pentru expozitii temporale si gazduieste o colectie permanenta de obiecte de arta traditionala, ce ilustreaza bogatia culturala a unuia dintre cele mai vechi orase din sudul Chinei, orasul Nanjing. Proiectul, castigator al primului premiu intr-o competitie ce a avut loc in anul 2006, reprezinta a doua cladire culturala proiectata de arhitectii germani pe teritoriul Chinei.
    Accesul principal este orientat spre piata principala a orasului, iar cele doua volume in forma de U, ce constituie volumetria muzeului, sunt usor decalate, pastrand unghiurile bulevardelor aflate la limitele sitului. La intersectia celor doua volume se creaza un spatiu de legatura, acoperit cu o structura usoara de sticla.
    In zona de nord a muzeului, spatii expozitionale de suprafete diferite ofera conditii optime pentru prezentarea operelor de arta. Doua pasarele leaga zona de expozitii de corpul aflat in partea sudica a cladirii, ce cuprinde spatii pentru birouri, sali de conferinta si un auditorium pentru 400 de persoane.
    Fatadele din piatra naturala, cu deschiderile inguste si lungi ale ferestrelor, ascund numarul etajelor si intaresc senzatia de cladire monolitica a muzeului. In acelasi timp, succesiunea golurilor decalate creaza un ritm al fatadelor.
 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat