Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul subteran din Lugo, Spania

Muzeul subteran din Lugo, Spania

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Arhitectii Nieto Sobejano au proiectat muzeul subteran din Lugo, Spania. Muzeul interactiv al istoriei orasului Lugo expune obiecte, imagini si filme ce ilustreaza istoria orasului si a provinciei romane.
    Situat intr-o zona industriala, muzeul este pozitionat departe de centrul istoric al orasului. Arhitectii au propus un muzeu-parc legat de o secventa de spatii verzi ale orasului, avand locurile de parcare ascunse sub nivelul pamantului. O serie de volume cilindrice imprastiate pe gazonul verde, finisate din otel COR-TEN, semnaleaza prezenta muzeului subteran.
    Accesul in cladire se face pe o scara in spirala ce coboara intr-o curte de forma circulara. Cei trei cilindri exteriori incadreaza incaperi inchise, proiectate pentru a gazdui instalatiile audio-video, inconjurate de spatiile de expozitie subterane. Intreaga zona de expozitii, centrul vizitatorilor, este organizata pe un singur nivel subteran in care lumina naturala patrunde prin intermediul curtilor interioare de forma circulara. Cele doua tipuri de spatii, incaperile inchise si spatiul deschis si flexibil, creaza o secventa de spatii interioare si exterioare cu multiple trasee.
    Constientizarea nevoii de a proteja mediul inconjurator a determinat luarea in consideratie a mai multor aspecte ale proiectului. Impactul puternic al numarului mare de autovehicule ce s-ar fo produs la suprafata a fost evitat prin dispunerea parcarilor sub nivelul gazonului verde. Spatiile ingropate in pamant favorizeaza inertia termica, reducand consumul de energie necesar incalzirii si racirii spatiilor. Turnurile exterioare vor fi imbracate intr-o membrana metalica, usoara, care va acomoda panourile solare si fotovoltaice, intr-un mod contemporan de interpretare a vechilor bastioane romane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat