Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O ferma rustica din Spania ascunde o minunata casa moderna

O ferma rustica din Spania ascunde o minunata casa moderna

   PYO Arquitectos reabiliteaza o veche ferma si o transforma intr-o superba casa de vacanta. Localizata in nord-vestul Spaniei, Casa Tmol suferise deteriorari semnificative de-a lungul celor cinci decenii de existenta. Studioul de arhitectura consolideaza fatada cladirii cu beton alb si piatra naturala din surse locale, pastrand astfel amprenta exteriorului rustic, si integreaza un interior modern, minimalist ce contrasteaza cu elementele fatadei. Arhitectii impletesc astfel traditionalul cu noul intr-o simbioza perfecta. Insa ceea ce face speciala aceasta renovare este si organizarea spatiului, care a luat nastere in jurul celor patru "muze", patru elemente in forma de diamant ce personifica fiicele proprietarului constructiei.
    Fatada pastreaza elementele traditionale iar usile si ferestrele sunt bine incastrate si incadrate de jaluzele din lemn, asemanatoare vechilor usi ale grajdului. Intalnim aceeasi piatra naturala si betonul alb din fatada si in interiorul constructiei, interior ce cuprinde in majoritate suprafete vopsite in alb, ferestre de dimensiuni mari, grinzi din lemn nefinisat si pereti din piatra naturala.
    Diferentele de nivel ale sitului au hotarat organizarea spatiala a interiorului cladirii. Etajele au fost repartizate in functie de pantele sitului si dispuse in jurul unui living-room cu inaltime tripla si a celor patru "muze", elemente fatetate finisate cu placaj din lemn ce ascund un semineu, un dulap, toaleta si un spatiu de depozitare. Cele trei dormitoare sunt situate la etaj iar accesul se face printr-o scara metalica vopsita in alb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Inhabitat
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat