Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Pavilionul Chanel. Zaha Hadid

Pavilionul Chanel. Zaha Hadid

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Pavilionul mobil de arta Chanel, proiectat de Zaha Hadid Architects, celebreaza munca iconica a casei de moda Chanel. Pavilionul cu o suprafata de 700 de metri patrati a calatorit prin intreaga lume: Hong Kong, Tokyo, New York, ajungand la destinatia finala din Paris: L’Institut du Monde Araba.
    Forma functionala si controversata este rezultatul insiruirii unor elemente in forma de arce, asezate perimetral, generand o curte interioara in mijlocul volumului. Lumina artificiala din spatele tavanului translucid curge pe suprafata peretilor, subliniaza structura arcuita a pavilionului si asista in crearea unui peisaj artificial. O deschidere mare in suprafata de acoperire permite luminii sa innunde spatiul de acces si creaza o bariera vaga intre spatiul interior si cel exterior. Pe langa efectele obtinute prin culoare si iluminare, ritmul spatial generat de segmentele arcuite defineste perspective impresionante pe traseele spatiului interior.
    Curtea interioara de 65 de metri patrati, cu deschideri mari si transparente in anvelopa acoperisului, a fost proiectata pentru a gazdui evenimente sau ca o zona de relaxare si meditatia folosita dupa vizionarea expozitiilor interioare. De asemenea, este un spatiu de trecere intre expozitii si spatiul public al pavilionului. Adiacenta curtii, terasa cu o suprafata de 128 de metri patrati continua dialogul dintre spatiile interioare si exterioare ale pavilionului. In timpul anumitor evenimente, cele doua pot fi unite pentru a da nastere unei zone mai ample, destinata acestui gen de activitate.
    Fiind un pavilion temporar si transportabil, structura metalica a fost proiectata astfel incat demontarea si reasamblarea acesteia sa nu dureze mai mult de o saptamana. Materialele reflectante permit anvelopei exterioare iluminarea in diferite nuante imprumutate din mediul exterior al orasului gazda. Contrastul dintre masa sculpturala a structurii si fragilitatea anvelopei creaza un obiect arhitectural indraznet si enigmatic.
    Flexibilitatea planurilor mareste potentialul pavilionului de a fi refolosit si reorganizat. Fluiditatea spatiilor interioare si geometria curbiliniara este rezultatul muncii de 30 de ani al arhitectei Zaha Hadid, in explorarea si cercetarea sistemelor in continua transformare si cu treceri line.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat