Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stadionul Eden Park. Noua Zeelanda

Stadionul Eden Park. Noua Zeelanda

    Eden Park a fost timp de un secol epicentrul pentru rugby si cricket din Noua Zeelanda, urmand ca in 2011 sa gazduiasca campionatul mondial de rugby. Stadionul a beneficiat de o transformare si o renovare a arenei si a spatiilor adiacente.
    Aflat intr-o zona istorica din Aukland, constructia noului stadion, mult mai mare in dimensiuni, a ridicat probleme in privinta impactului asupra vietii cotidiene. Expertii firmei Populous, asistati de arhitectii locali ai firmei Jasmax, s-au implicat in crearea unui design ce raspunde cerintelor vecinatatilor rezidentiale. Spatiile deschise din jurul arenei au fost marite cu scopul de a crea o zona tampon. Copacii si vegetatia au inlocuit betonul, aducand perimetral dezvoltarea complexului la nivelul zonelor rezidentiale vecine. O bariera acustica in partea de est a sitului absoarbe zgomotele din timpul evenimentelor sportive. De asemenea, copertinele tribunelor au rolul de a retine lumina in timpul evenimentelor nocturne, minimalizand poluarea luminoasa.
    Transportul public lipsea aproape in totalitate inainte de renovarea stadionului, astfel incat organizarea acceselor in sit a mijloacelor de transport in comun a reprezentat o necesitate. O consecinta importanta a fost redirectionarea statiilor supraaglomerate in situl stadionului, departe de zonele rezidentiale. Latura sudica si terasele orientate spre est ale arenei au fost imbracate intr-o membrana translucida ce protejeaza exteriorul de activitatile stadionului. Aceasta membrana ETFE protejeaza de asemenea fatadele de factorii externi, in acelasi timp permitand luminii sa acceseze spatiile interioare.
    In 2011, Eden Park va servi ca principalul stadion al cupei mondiale cu o capacitate de 60 000 de locuri.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat