Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Un vechi depozit de arme din lemn transformat in galerie de arta

Un vechi depozit de arme din lemn transformat in galerie de arta

    Fortul Asperen este printre cele mai pretuite fortarete ale asa-numitei Noua Linie de Apa Olandeza, un sistem defensiv construit in secolul al XIX-lea impotriva invaziilor dinspre est. Unicitatea lui a condus la nominalizarea pentru Unesco World Heritage in anul 2011. Fortul Asperen este deschis publicului din anul 1986, gazduind expozitii controversate de arta si design.
    Studioul olandez Bureau SLA a inserat un volum alb, reprezentand o galerie de arta, in constructia din lemn a unui vechi depozit de arme. Prin excavarea pamantului la o adancime de 3 metri, arhitectii au adaugat un nivel galeriei, pastrand intacte structura, pardoselile, peretii, tamplaria si obloanele exterioare din lemn. Noul subsol termoizolat asigura confortul spatiului interior, in timp ce anvelopa originala pastreaza aerul autentic al trecutului militar.
    Extensia subsolului este incadrata de volumul alb inserat in spatiul interior, cu o forma asemanatoare unei case. Finisajul acestuia a fost realizat dintr-un material compozit, numit Corian, pentru a pune in evidenta contrastul nou – vechi. Volumul cuprinde principalul spatiu expozitional si o sala de conferinte. Lumina naturala acceseaza spatiile prin ferestrele largi, dispuse atat pe structura originala, cat si pe sarpanta volumului inserat.
    Filozofia de restaurare a studioului Bureau SLA este simpla: repara ceea ce este stricat, fara interventii inutile, aducand in plus completari remarcabile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat