Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Ceramica pictata, intre traditie si trend

Ceramica pictata, intre traditie si trend

    Arta de a picta ceramica este veche de peste 500 de ani şi, deşi întâlnită în state din Europa precum Olanda, Spania, este cel mai bine conservată şi reprezentată în Portugalia. Ceramica pictată se numeşte azulejo, acesta fiind un cuvânt de origine maură, la fel ca şi tradiţia. În mod tradiţional, ceramica destinată pictării manuale trebuie să fie emailată şi impermeabilă pentru a putea fi utilizată la placări exterioare şi interioare.
    În mod tradiţional, ceramica pictată din Portugalia este cu albastru şi alb, cromatica fiind influenţată de arta olandeză şi redă scene din istoria poporului portughez, dar şi motive inspirate din natură. Există, însă, şi multe plăci ceramice pictate cu diferite culori şi care reprezintă teme diverse, de la cele religioase până la poveşti de dragoste.
    Ceramica este unul dintre cele mai întâlnite materiale pentru placări, fiind fabricată din caolin, cuart sau argilă. Gresia poate fi porţelanată, fapt care îi conferă un aspect lucios, iar plăcile neporţelanate au textură poroasă. Cele porţelanate sunt ideale pentru a avea diferite modele şi pentru a fi pictate manual. Ceramica este foarte rezistentă şi nu necesită o îngrijire specială, iar din punct de vedere al stilului, poate fi integrată în orice interior, indiferent dacă este clasic sau modern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat