Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Placile de travertin

Placile de travertin

    Travertinul este o piatra sedimentara si un  precipitat chimic natural de minerale carbonatice; de obicei aragonit, dar adesea  recristalizat sau in principal calcit.
    Travertinul se formeaza datorita apelor izvoarelor minerale(in special izvoare termale) sau pârâurilor saturate în carbonat de calciu. Aceste minerale se amesteca si se solidifica de milioane de ani. Atunci cand este pur travertinul este alb dar adesea este maro spre galben datorita impuritatilor cauzate de catre mineralele pe care le contine. Amestecul de minerale se face intamplator modelele si culorile variaza, acest fenomen puteti sa il observati in produsul finit. In functie de mineralul continut travertinul poate fi gri cu nuante de violet sau maro-galbui sau chiar maro-ciocolatiu.
    Rock Star Construct prin www.piatraonline.ro va pune la dispozitie o gama diversificata de travertin alb,crem,maro sau gri.Produsele din travertin sunt realizate in diferite cariere din Turcia si sunt importate in cantitati foarte mari de catre cei de la Rock Star Construct,astfel incat va pun la dispozitie stocuri mari permanente pentru oricare din aceste produse.
    Placile de travertin sunt folosite ca si placari pentru pardoseli atat in aranjamentele rezidentiale si comerciale cat si ca si optiune decorativa pentru placarea peretilor si realizarea de plinte. Aceasta placa din piatra naturala este folosita atat pentru aplicatii in interior cat si exterior, fiind o piatra rezistenta si ideala atat din punct de vedere functional cat si estetic.
 

    Placi de travertin- Finisaje si Tipuri
    Travertinul este extras sub forma de blocuri mari de piatra inainte de a fi taiat in ceea ce dvs recunoasteti ca si placa de travertin. Poate fi taiat in unul din urmatoarele moduri:
    Cross-cut- travertinul este taiat in aceeiasi directie de-a lungul careia piatra este mult mai ușor de spart, crapat, sau taiat. Direcția principala a compozitiei minerale si a aranjamentului in piatra. Astfel are o textura si o culoare uniforma.
    Vein-cut- travertinul este taiat pe orizontala de-a lungul catorva straturi creand un efect marmorat, gen dungi de tigru atunci cand este taiat in placi.
    Dupa ce travertinul este extras din cariera este selectionat in functie de variatiile de culoare si ulterior evaluat, dupa care este taiat in diferite dimensiuni,forme si finisare,in functie de comenzile din productie existente la momentul respectiv. In afara de procesul de selectie, placile pot fi supuse si urmatoare procese:
    Matuit- suprafata placii este slefuita pentru a crea un finisaj mat.
    Antichizat- travertinul este efectiv antichizat cu pietris creand un aspect necioplit, imbatranit.
    Periat- o perie de sarma este folosita pentru a oferi placii de travertin o suprafata uzata si texturata
    Nechituit- travertinul natural are gauri si cavitati pe suprafata sa
    Chituit- porii in placa de travertin sunt astupati cu rasina colorata sau ciment pentru a rezulta o suprafata curata, solida.
    Slefuit-Polisat- travertinul este netezit si slefuit creand un aspect stralucitor.

 

    Placile de travertin – utilizari
    - Interior si exterior
    - Pardoseli si pereti
    - Cabine de dus
    - Seminee
    - Blaturi

 

    Intretinere
    Se curata cu un mop pentru praf si cu o solutie de curatare neutra pentru a indeparta murdaria. Folositi un impermeabilizant penetrant pentru a preveni patarea. Deoarece majoritatea pietrelor sunt poroase folosirea excesiva a apei poate cauza reactii precum oxidarea(ruginire), exfolierea, deteriorarea venelor uscate, etc. Folositi impermeabilizanti recomandati pentru acest tip de piatra naturala. Vizitati site-ul www.piatraonline.ro unde puteti gasi sfaturi si solutii potrivite pentru curatarea si intretinerea suprafetelor dvs. Solutiile comercializate sunt unele profesionale,produse in Marea Britanie si va vor ajuta sa mentineti acelasi aspect al travertinului ca la inceput.
    Curatati pietrele naturale cu solutii de curatare speciale pentru piatra, cu un pH echilibrat sau solutii de curatare cu baza neutral precum LTP Grimex imediat dupa montaj sau LTP Waxwash pentru intretinere periodica. Nu curatati nici o piatra naturala cu solutii acide, inclusiv(dar nu va limitati la) otet, sau solutii cu lamaie sau var. Aceste produse vor dauna(freca, toci) stralucirea pietrei naturale. Impermeabilizantii nu protejeaza suprafetele slefuite de acest tip de solutii.
 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat