Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cum maschezi patru stalpi din metal

Cum maschezi patru stalpi din metal

    Cand spui cafenea, restaurant , bar , club de noapte te gandesti la un business in care designul interior are un rol esential. Se poate observa cu usurinta cum se schimba designul unei locatii de la an la an, fie pentru ca vor sa abordeze un alt tip de public, fie ca lumea se plictiseste repede de aceeasi imagine si schimba locatia. Cand vine vorba de amenajarea interioara a unui club, banii nu ar trebui sa fie o problema deoarece din moment ce s-a realizat un design interior de invidiat si banii vor incepe sa vina.

 

    Dar de ce sa se arunce banii pe fereastra daca exista alternativa VOPO ?
    Ce inseamna VOPO ?
    VO vine de la volumetrie , iar PO vine de la polistiren. Adica VOLUMETRIE POLISTIREN.
    Practic materia prima folosita in amenajare / reamenajare este polistirenul extrudat XPS si cel expandat EPS . Datorita greutatii reduse si lipsa fixarilor mecanice tot mai multi antreprenori din domeniu aleg polistirenul ca un inlocuitor al materialelor clasice din constructii. De la placari de pereti cu polistiren decupat in diverse forme pana la elemente decorative care imbraca stalpi sau ascund diverse spatii, polistirenul a ocupat un loc important pe piata amenajarilor interioare si exterioare. Formele decorative din polistiren au preturi scazute si sunt varianta ideala pentru o redecorarea cu impact vizual puternic. Pe langa toate aceste avantaje, polistirenul expandat EPS este un material ecologic, 100% reciclabil. EPS este prescurtarea denumirii polistirenului expandat (Expanded PolyStyrene), cunoscut ca fiind materialul alb cu bobite. Protejează mediul înconjurător, emisiile de noxe CO2, NOX şi dioxid de sulf fiind astfel reduse. Materialul conţine cca. 98% aer şi este tolerat de piele.
    Cafeneaua Funky situata pe bd. Decebal , in capitala, a dorit o schimbare de imagine a terasei de vara. Dupa finalizarea acestei lucrari s-a ajuns la concluzia ca cei 4 stalpi metalici, pe care se sprijina o copertina retractabila,nu sunt in ton cu restul terasei. Un detaliu mic , ce parea putin important la inceput , dar care a devenit extrem de deranjant . Ce poti face cu 4 stalpi de metal ? Cum poti obtine design modern ? Ce materiale sa folosesti asfel incat sa fie totul rapid , sa nu se strice altceva in jur, sa nu deranjezi eventualii clienti sau trecatori , sa eviti praful si zgomotul , sa nu ii perforezi pentru ca le-ar putea slabi rezistenta etc ?....Solutia a venit rapid din partea firmei VOPO, beneficiarii fiind incantati de propunerea oferita. Astfel ,s-au debitat din polistiren expandat jumatati de cercuri cu diferite diametre (20 cm, 30cm, 40cm, 50 cm) , tinand cont si de diametrul stalpului de metal. Grosimea cercurilor a fost de 3 cm si s-a folosit polistiren expandat de inalta densitate . Inainte de aplicarea lor pe stalpi ,o a alta companie s-a ocupat de montajul ledurilor in canturile stalpilor de metal. Lipirea polistirenului s-a realizat cu silicon universal si s-au folosit distantiere pentru gresie astfel incat sa se formeze spatii de 3mm intre ele si sa poata trece lumina generata de leduri. Durata productiei a fost 1 zi , iar montajul a durat in jur de 4 ore. Jocul diametrelor diferite si ordinea lor aleatorie au creat un efect modern , cei 4 stalpi metalici devenind un real magnet pentru clientela din zona .

    Avantaje : un design modern si placut , timp de realizare extrem de rapid si fara fixari mecanice, pret total extrem de redus comparativ cu materialele clasice , nu a fost afectata structura de rezistenta , indepartarea ulterioara a formelor din polistiren nu lasa urme

www.profilepolistiren.ro
vezi video
urmareste-i pe Facebook

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat