Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Sfaturi pentru intretinerea pietrei naturale

Sfaturi pentru intretinerea pietrei naturale

    Nimic nu este mai durabil si mai ecologic intr-o casa decat piatra naturala. Intretinerea si mentinerea acestei durabilitati nu se face in mod automat.  Impermeabilizarea corecta a pietrelor naturale se face imediat pentru a nu pata sau dauna suprafetele.


    Curatarea si impermeabilizarea:


    Dupa ce ati chituit rosturile folositi o solutie pentru a curata si a inlatura resturile si mizeria ramasa.
    Dupa o curatare intensa urmatorul pas in intretinerea pietrei naturale este folosirea unui impermeabilizant.Accesati site-ul www.piatraonline.ro pentru a obtine informatii si produsele necesare pentru impermeabilizare. Folositi produsele indicate de acestia pentru intretinerea si impermeabilizarea diferitelor tipuri de piatra naturala.
    Folositi LTP Mattstone un impermeabilizant puternic adecvat pentru toate suprafetele de pereti si pardoseli. Acesta ofera un finisaj invizibil cu o schimbare minima a caracterului suprafetei de travertin, gresie, teracota, ardezie, marmura mata. Ofera o rezistenta eficienta impotriva petelor de cafea, vin si alte lichide de uz casnic.
    LTP MPG Sealer este o solutie inovatoare de protectie bazata pe microtehnologia de impregnare. Este un tratament incolor cu o formula speciala pentru folosirea pe placi lustruite pentru a creea un finisaj lucios. Ideal pentru utilizare pe marmura lustruita, ardezie, granit si limestone. Protejeaza foarte bine impotriva apei, uleiurilor, unsorilor si impuritatilor.


    Curatarea zilnica:


    Stergeti imediat petele si orice murdarie.Folositi produse specializate cu un Ph potrivit diferitelor tipuri de piatra naturala. Rock Star Construct comercializeaza solutii profesionale pentru toate tipurile de suprafete.
    Este foarte important sa curatati si sa impermeabilizati suprafetele din piatra naturala.
    Inainte de a se aplica chitul se curata rosturile foarte bine.Excesul se indeparteaza folosind un burete cu apa, care se va clati bine si des.
    Solutiile acide pot matui piatra naturala ca marmura, travertinul si gresia si de asemenea pot eroda chitul dintre rosturi facand curatarea si intetinerea dificila.
    Pigmentul colorant din amestecul de chit poate fi permanent deteriorat daca folositi zilnic solutii acide pentru curatarea suprafetelor pietrelor naturale.

 

    Curatarea intensa:


    Folositi produse cu un Ph potrivit pietrelor naturale pentru curatarea, protectia si intretinerea intensa.
    Accesati site-ul www.piatraonline.ro unde puteti gasi sfaturi si solutii despre produsele necesare pentru curatare, protectie si intretinere.Folositi un burete moale sau o perie pentru a aplica solutia.
    Testati produsele pe o zona mai putin vizibila, inainte de aplicarea generala.

    Asigurati-va ca suprafata care urmeaza sa fie tratata este complet curata, uscata si fara murdarie, noroi, ciment si mortar. Podelele mai absorbante pot necesita straturi aditionale si pe acestea produsul trebuie aplicat din abundenta. Dupa aplicare, frecati suprafata cu o carpa moale pentru a obtine o finisare uniforma si indepartati orice surplus care nu a fost inca absorbit.

    Folositi produsele recomandate de profesionisti in domeniu, firma Rock Star Construct.
Impermeabilizantul pentru pentru toate suprafetele de pereti si pardoseli LTP Mattstone ofera un finisaj natural mat cu o schimbare minima a caracterului suprafetei pe travertin, gresie, teracota, ardezie, piatra, marmura nelustruita, terrazzo si podele din ciment.

 

    Alte informatii despre curatarea pietrelor naturale:


    » Majoritatea pietrelor naturale odata impermeabilizate necesita o curatire ocazionala pentru a indeparta murdaria si petele. Folositi un produs impermeabilizant cu finisaj neutru, natural. Imbunatateste delicat culoarea si textura. Ajuta la protejarea impotriva patarii. Protejeaza impotriva apei, uleiurilor si grasimilor. Permite suprafetei sa respire.
    » Impermeabilizant ul pentru pentru toate suprafetele de pereti si pardoseli LTP Mattstone ofera un finisaj natural mat cu o schimbare minima a caracterului suprafetei pietrei naturale.
    »Suprafata unor pietre naturale trebuie sa aiba un finisaj mat dupa tratament. Orice exces ramas pe suprafata ar putea oxida si forma un lac lucios inestetic. Pentru o intensificare mai mare a culorii si in cazul suprafetelor mai absorbante, pot fi aplicate straturi aditionale.
    » LTP Mattstone este unul din cele mai puternice produse de impermeabilizare de pe piata. Produs destinat impermeabilizarii pietrei naturale, suprafetelor placate cu marmura, travertin, granit, ardezie, caramida. Confera rezistenta la petele de cafea, vin si alte fluide . Intretinerea perfecta se face cu LTP Waxwash pentru pardoseli si LTP Stonewash pentru pereti. Asigurati-va ca suprafata care urmeaza sa fie tratata este complet curata, uscata si fara murdarie, noroi, ciment si mortar. Aplicati impermeabilizantul cu o carpa moale sau o perie. Pardoselile mai poroase pot necesita straturi aditionale si pe acestea produsul trebuie aplicat din abundenta.Dupa aplicare frecati suprafata cu o carpa moale pentru a obtine o finisare uniforma si indepartati orice surplus care nu a fost inca absorbit.


    Nu uitati, majoritatea pietrelor naturale sunt usor de intretinut cu un impermeabilizant de calitate si o intretinere regulata!


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Dan Gherase (Aug, Thu 31, 2017 / 10:33)
buna ziua ma intereseaza un impermeabilizant pentru piatra naturala tip ardezie am dat cu ceva de la dedeman dar dupa o sapt si dupa ce a plouat a cam revenit la forma initiala, ca imi recomandati
Nume: Alexandru (Jan, Wed 25, 2017 / 17:56)
Buna ziua, m-ar interesa un sfat privind intretinerea travertinului lucios aplicat pe pardoaseala intr-o baie , a unui granit la fel lucios intr-un living si daca exista sau se foloseste vreo solutie la lavoarele din travertin.pardoseala din baie am impermeabilizat-o cu o solutie numita Quasar (tratament oleohidrofug pentru pietre naturale lustruite)cumparata din dedeman.
Nume: costel visan (Sep, Sun 25, 2016 / 07:56)
ma intereseaza un impermeabilizant pentru granit
Nume: valeriu (Feb, Wed 03, 2016 / 19:38)
preturi la LTP SI MAGAZINELE UNDE SE GSESTE.


MULTUMESC!
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat