Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Pardoselile de Travertin - Optiuni de placi

Pardoselile de Travertin - Optiuni de placi

    Pardoseala de travertin este un tip de pardoseala din piatra naturala. Este una din cele mai folosite tipuri de pardoseala in ultimii ani. Travertinul este placut pentru aspectul sau unic care provine din modul in care a fost format. Travertinul se formeaza atunci cand mineralele se dizolva in apele subterane si se depun pe suprafata de pamant prin sursele de apa. Pe masura ce se formeaza gazele sunt blocate in interior si lasa goluri si gauri in piatra care dau travertinului aspectul sau unic. Travertinul este cunoscut pentru rezistenta si consistenta sa. Atunci cand vine vorba de consistenta unei pietre naturale este dificil, dar majoritatea travertinului este consistent si usor de folosit pentru pardoseala.

    Diferitele culori ale pardoselii de travertin variaza de la maro inchis spre deschis pana la crem,auriu,alb sau gri. Uneori piatra naturala de travertin poate contine nervuri sau pete de alte culori. Principalele diferente intre tipurile de travertin sunt culoarea si finisajul. Asa cum am mentionat exista o gama variata de culori, majoritatea maronii,crem, albe si galbene. Culoarea se defineste in timpul procesului de formare. De asemenea vor exista variatii in piatra in ceea ce priveste nervurile si petele de culori. Atunci cand pardoseala din travertin se realizeaza se taie dintr-o bucata mare de travertin, astfel pentru a obtine o consistenta de culori de cea mai buna calitate veti dori sa obtineti toata pardoseala din acelasi lot. Totusi asa cum am mentionat, travertinul este consistent in culoarea sa, asa ca in eventualitatea in care veti fi nevoit sa alegeti pardoseala dvs din diferite pachete sau loturi, nu va fi o problema.

    Exista 4 tipuri de finisaje care sunt cele mai uzuale pentru pardoseala de travertin. Pardoseala de travertin poate fi slefuita, matuita, periata sau antichizata. Finisajul va determina practic cum va arata suprafata in ceea ce priveste textura si stralucirea.

    O placa de pardoseala de travertin slefuit va fi cea mai stralucitoare si neteda. O suprafata matuita va avea un aspect mat, dar de asemenea are o suprafata neteda. O suprafata periata nu va avea prea multa stralucire si va avea o usoara suprafata texturata. O placa de pardosela de travertin antichizat va avea o suprafata foarte texturata cu cea mai putina stralucire. Cea mai comuna alegere este de obicei placa de pardoseala din travertin matuit. Placile de pardoseala din travertin pot fi taiate la diferite dimensiuni pentru a le da o infatisare si un stil diferit.

    Pardoseala de Travertin este o alegere durabila pentru o pardoseala din piatra naturala in comparatie cu alte optiuni mai fragile. Oamenii aleg travertinul deoarece rezista provocarilor pe care le cere o pardoseala. Pardoseala de travertin necesita intretinere si ingrijire regulata din cauza designului natural. Totusi merita timpul pe care il pierdeti atunci cand ingrijiti pardoseala datorita aspectului si frumusetii sale unice. Pardoseala de travertin este o optiune buna chiar si din punct de vedere financiar si cu siguranta aduce o frumusete fara pereche in orice casa. Travertinul este unic si natural ceea ce il face o alegere uzuala. Pardoseala din travertin poate fi folosita in spatiile din exterior dar si in interior. Poate fi folosit aproape oriunde in casa sau in spatii publice.

Mai multe informatii pe Piatraonline.ro

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat