Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul eco

Stilul eco

    Stilul eco presupune integrarea elementelor naturale în ambientul interior, ajutând în acest fel la stoparea epuizării resurselor naturale.

    Acest stil era considerat până de curând, în mod eronat, drept un stil care nu aducea valoare din punct de vedere al designului interior, însă designerii internaţionali au acordat o atenţie sporită elementelor eco şi au creat piese de mobilier moderne şi clasice de mare fineţe.
    Principala caracteristică a acestui stil constă în utilizarea în exclusivitate a materialelor ecologice. Există o gamă foarte mare de produse naturale care pot fi folosite la o decorare eco, cum ar fi lemn, stuf, hârtie, textile din bumbac, dar şi elemente precum pietre de râu, plante sau nisip. Interioarele decorate în stilul eco sunt, în general, aerisite, cu puţine piese de mobilier, dar care se remarca prin originalitatea formelor.
    Piesele de mobilier eco sunt frumoase tocmai prin formele neconvenţionale pe care le au. Fie că vorbim de scaune în formă de buturugi, cu un aspect nefinisat sau de mobilier pentru living realizat din lemn natural şi cu accesorii din textile organice, piesele acestui stil trebuie integrate corespunzător în interior. Cromatica este foarte importantă pentru a conferi o stare de linişte, dar şi pentru a sugera şi mai mult comuniunea între omul modern şi natură. Astfel, se va opta pentru culori inspirate din mediul înconjurător, precum nisipiu, maron, crem, cu accente de orange, verde, galben, la tapet din stuf sau din hârtie reciclată şi la covoare din materiale organice, eventual realizate în mod manual.
    Şi corpurile de iluminat trebuie să aibă abajururile fabricate din materiale naturale pentru a se integra armonios în interior. Pereţii pot fi placaţi cu piatră sau cu lemn, la fel şi podelele. Un interior în acest stil presupune imaginaţie şi dorinţa de a crea un spaţiu cât mai aproape de natură, iar rezultatul va fi o locuinţă chic.

In colaborare cu Designerii Studio Insign
Foto: Galeriile Noblesse
 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat