Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul Pop Art

Stilul Pop Art

    Vă propunem o călătorie într-un univers plin de culoare, cu printuri inspirate din cotidian, forme dinamice şi combinaţii de texturi neaşteptate. Este vorba de stilul pop-art care, deşi a apărut în jurul anilor '50, este extrem de modern şi se pare că este reinventat de către designerii internaţionali în fiecare an.


    Apariţia acestui stil este concomitentă cu extinderea diferitelor modalităţi de comunicare media, cu încercări de exprimare din ce în ce mai îndrăzneţe. În acest climat îşi face apariţia un nou curent care se manifesta împotriva rutinei din viaţa de zi cu zi, dar şi în domeniul artei plastice, împotriva formelor clasice impuse de toate celelalte stiluri. Promotorii acestui stil sunt Jasper Jones si Robert Rauschenberg, însă cel care a făcut pop-art-ul cunoscut în întreaga lume este Andy Warhol.
    Denumirea de pop-art vine de la prescurtarea popular art, în sensul de artă care se bucură de o mare popularitate în rândul publicului, iar Andy Warhol, celebrul grafician şi fotograf, este cunoscut lumii întregi pentru reclamele Coca-Cola, cutiile de conserve Campbell, pentru reprezentări originale ale obiectelor de uz casnic, colaje, dar şi pentru filmele pe care le regizează. Stilul pop-art se manifestă în pictură, cinematografie, sculptură şi design interior.
    Crearea unui decor pop-art presupune suprapuneri de materiale şi forme colorate. Gama cromatică este vivantă, cu mult galben, verde, roz şi orange, conferind multă luminozitate interiorului. Printurile sunt diverse, psihedelice, iar nuanţele puternice se regăsesc la mobilier, accesorii, dar şi pe pereţi. Posterele şi tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe sunt piese de nelipsit dintr-un decor pop-art. Mobilierul are forme atipice şi piesele par că fac parte dintr-un puzzle.
    Mesele sunt rotunde, scaunele sunt din lemn sau material plastic colorat, cu forme inspirate din mediul înconjurător, canapele sunt cât se poate de simple şi de colorate. Iluminatul este un alt punct important al oricărei amenajări, iar designerii sunt de părere că într-un decor pop-art trebuie utilizate lămpi, lampadare şi lustre de diferite mărimi, transparente sau asemenea unor disco-ball-uri, care conferă o lumină colorată. Stilul pop-art este potrivit persoanelor active, cu un ritm de viaţă alert şi deschise la inovaţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat