Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Travertinul in tendinte

Travertinul in tendinte

    Travertinul a traversat cu succes secolele pană in zilele noastre și este astăzi materialul-vedetă in amenajări, alături de marmură. Este printre puținele lucruri din lume, care pot să reflecte prin ele insele milenii de istorie, artă și viata cotidiană.

    Modelele și culorile travertinului variază, iar acest fenomen se observă clar in produsul finit. In funcție de mineralul conținut, travertinul poate fi gri cu nuante de violet sau maro-gălbui, chiar maro-ciocolatiu.
    Nu există ghid de proiectare exact atunci cand vine vorba de travertin. Il intalnim sub formă de piatră de constructie, pardoseli și placaje la interior - inclusiv in băi și bucătării - și exterior - alei, terase, scuaruri, fațade, ancadramente, trepte, coloane, șeminee și alte intrebuintări.

    Vă prezentăm cateva modele de amenajări pentru a vă inspira in alegerile ulterioare.
    Placa de travertin este frecvent folosită pentru pardoseală in aranjamente rezidențiale, dar nu numai, cat și ca optiune decorativă pentru placarea pereților, eventual in combinație cu mozaicul. Exemplul băii de mai jos este edificator pentru ilustrarea unei ambianțe de relaxare și evadare din tumultul cotidian.    Fie că doriți să obțineti aspectul și atmosfera din epoca Romană ori o ambianță din secolul XXI, puteți alege plăci cu o culoare intensă sau mai pală, iar prelucrarea suprafeței poate fi in variantă lucioasă, mată sau antichizată, cu sau fără chituire anterioară.    In combinație cu un mobilier deschis la culoare, pardoseala din travertin și peretele mozaicat in culori calde se armonizează perfect cu luminozitatea incăperii in cadrul unui decor minimalist.
    Realizați o alegere importantă dacă doriți să folosiți placa de travertin in bucătărie, modelul de french pattern contrastand cu mobila inchisă la culoare și creand o atmosferă vintage, de “bucătăria bunicii”.

 

 

    Acest living ca zonă de relaxare și loc pentru luat masa are ca piesă de rezistență pardoseala, la “concurență” cu șemineul, de asemenea din piatră naturală.
    Există numeroase opțiuni accesibile pentru folosirea plăcilor de travertin. Este disponibil in multe variante de nuanțe și in cantități și dimensiuni comparabile cu marmura și granitul. Are o foarte buna rezistență, superioară de multe ori altor materiale.

 

    De la construcția piramidelor și a Colosseum-ului și pană in secolul nostru piatra de travertin este folosită intr-o gamă variată de proiecte de interior și exterior. Intr-o epocă aflată intr-o continuă și rapidă evoluție, el reușește să-și mențină imaginea de soliditate și frumusețe in aproape orice domeniu legat de infrumusețarea ambientului.
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: bsxqbAMbC (May, Fri 06, 2016 / 23:11)
Sat Nam,Thank you so much for including the following in12rmationo1f; (The Prosperity Hymn is on the CD ââ¬Å"Meditations for the Aquarian Age Volume 1ââ¬Âby Nirinjan Kaur). Every time I hold my Master’s Touch book it falls open to the meditation Lotus Prayer For Prosperity & Projection Unto Victory on page 114. After reading this blog I was able to find the music to practice this meditation.Jiwan Shakti Kaur http://ubxuhi.com [url=http://flsrgybg.com]flsrgybg[/url] [link=http://yrlcuasryfi.com]yrlcuasryfi[/link]
Nume: 6Wixvjgi (May, Wed 04, 2016 / 08:58)
Naprosto souhlasím s Robertem z Kalifornie.Na vlastní kůži jsem to zažil pÅâ"¢i delším pracovním pobytu ve Velké Británii,i když tam to ve zdravotnictví není tak "ostré" jako v USA.Mám pÅâ"¢Ã­tele,jehož bratranec dlouhodobà""º žije v Kalifornii,a který již léta jezdí s manželkou do à"Å'eské republiky dát si pravidenà""º spravit zuby! Jeho varování na adresu amerického zdravotnictví je opravdu odtd¡aÅrující.Ksyž se dozvà""ºdà""ºl,co pÅâ"¢ipravuje ODS v rámci své reformy,nechtà""ºl tomu và""ºÅâ"¢it a jeho odpovà""ºà" byla: "A to si to lidé u vás nechají líbit?". Myslím,že není co dodat.
Nume: JTKtSjMr (May, Tue 03, 2016 / 02:46)
nojo, musime si uztkudoi,d kocour neni doma, sam by si tam tu fotku nedal a to by byla vecne skoda se o ni nepodelit. ja mu to zas oplatim nejakym adoracnim textem nebo foto.janis http://cermwxxe.com [url=http://dbaiakkhjor.com]dbaiakkhjor[/url] [link=http://kxrgeqb.com]kxrgeqb[/link]
Nume: z9GL7qkM (May, Mon 02, 2016 / 17:50)
Grteulerar sÃÂ¥ masse som tante :)SÃÂ¥ gøy at du og søsteren din fÃÂ¥r smÃÂ¥ sÃÂ¥ tett. De kommer nok til ÃÂ¥ fÃÂ¥ mye glede av hverandre oppover :)
Nume: fiqkqwRP3e (May, Sun 01, 2016 / 21:23)
Ony multumesc ca ma urmaresti! Palatul de muzica catalana l-am vizitat si eu, e intradevar imanpsiorent! Voi scrie candva si despre el :)! Cel mai mult m-a dat gata, pe langa cladire, acea prezentare de 12 minute de la inceput! pe mine m-a miscat :)
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat