Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stucaturi din ipsos vs. elemente arhitecturale din polistiren

Stucaturi din ipsos vs. elemente arhitecturale din polistiren

    Odată cu trecerea anilor o clădire veche, cu valoare arhitecturală deosebită se degradează, necesitând reconsolidare și renovare. Dacă aspectele legate de consolidarea și renovarea clădirii pot fi rezolvate cu relativă ușurință, renovarea fațadelor clădirilor cu zeci de detalii arhitecturale poate ridica serioase probleme. Costurile ridicate de realizare ale unor astfel de elemente arhitecturale pot fi extrem de ridicate, iar durata de execuție dar și identificarea unor eventuali producători reprezintă impedimente serioase în acest demers. Oare câte clădiri cu încărcătură arhitecturală veche nu au fost lăsate de izbeliște din simplu fapt că, deși proprietarii acestor clădiri aveau aplecarea spre frumos și resursele financiare disponibile în vederea soluționării acestei probleme nu au abandonat clădirea renunțând la acele detalii care o făceau să aibă personalitate ? Atelierele de ipsosărie și cei care puteau să realizeze astfel de elemente arhitecturaleau dispărut treptat, cei rămași încă preocupați de aceste lucruri nefiind suficienți pentru a putea acoperi o cerere din ce în ce mai mare pentru astfel de renovări și restaurări. Cunoaștem cu toții durata mare ca timp de realizare a acestor profile arhitecturale, dificultatea manevrării și montării pe fațade a acestora ( datorită greutății ridicate , dar și a unor aspecte ce privesc ancorarea, fixarea și contopirea cu fațadele), dar și costul ridicat al realizării lor.Aceste neajunsuri au dus practic la abandonarea abordării clasice a realizării unor elemente și profile arhitecturale multe clădiri impunătoare transformându-se în banale și comune clădiri.


    O soluție ce vine în întâmpinarea rezolvării acestor aspecte poate fi folosirea altor tipuri de materiale, mai ieftine, mai ușoare cum ar fi polistirenul expandat de inalta densitate. O societate precum VOPO asigură realizarea unor astfel de elemente arhitecturale din polistiren.
    VOPO profile din polistiren realizează pentru persoane juridice sau private replicarea sau înlocuirea anumitor elemente arhitecturale existente pe fațadele unor clădiri de epocă. Astfel, fațada originala devine perenă, întreg ansamblul architectural își recapătă funcționalitatea și valoarea, redand și altor generații plăcerea de a se bucura de ea. Au putut fi realizate din polistiren expandat de inalta densitate (EPS ),console decorative de dimensiuni mari sau mici cu diferite motive arhitecturale, colonete, cornișe cu motive florale, plăci decorative ornamentate cu motive geometrice sau florale, etc.

www.profilepolistiren.ro
Vezi video
Urmareste-i pe Facebook

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat