Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O casa din Sydney care reinterpreteaza acoperisul traditional olandez

O casa din Sydney care reinterpreteaza acoperisul traditional olandez

    Casa Naremburn a fost proiectata de biroul de arhitectura Bijl Architecture, pe un teren din Sydney, intr-un cartier rezidential aglomerat. Restrictiile de proiectare au dictat scara si forma iregulata a casei, compusa din volume cu proportii diferite. Rezultatul a fost un amestec de referiri la stiluri traditionale.
    “Proiectul casei interogheaza tipologiile traditionale, oferind un raspuns personalizat conditiilor sitului prin organizarea spatiala si materialitatea robusta. Acoperisul asimetric reinterpreteaza acoperisul olandez traditional, cu fronton triunghiular, avand in plus si o streasina mai joasa pe o directie. Astfel, fatada principala corespunde scarii proprietatilor din vecinatate in timp ce oportunitatile volumetrice oferite de forma acoperisului sunt exploatate in partiu,” a fost descrierea oferita de arhitecti.
    Dorinta clientilor de a construi o casa durabila a condus la alegerea materialelor rezistente la uzura. Betonul, lambriurile din lemn maro-rosiatic, caramida aparenta si acoperisul din panouri de zinc compun paleta texturilor folosite. In interior, pardoselile din beton lustruit sunt acompaniate de peretii albi si tamplaria ferestrelor din lemn.
    Cele patru dormitoare au fost organizate la etaj, in jurul scarii, deaspura careia au fost pozitionate doua luminatoare. Parapetii din sticla permit accesul luminii naturale atat in dormitoare cat si in spatiul deschis al parterului. Usile glisante ale zonelor de zi se deschid catre terasa si piscina casei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat