Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Fallingwater, Frank Lloyd Wright

Fallingwater, Frank Lloyd Wright

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

 

     

           Un testament al relatiei dintre om si natura

 

  

 

     Frank Lloyd Wright, unul dintre cei mai apreciati arhitecti americani, a proiectat casa Fallingwater in anul 1935 pentru familia Edgar J. Kaufmann, iar lucrarile de constructie au fost finalizate patru ani mai tarziu.
     Lynda Waggoner, autoarea cartii “Fallingwater: Frank Lloyd Wright's Romance with Nature”, descrie casa ca fiind un “poem al naturii”. Indrazneala cu care el a imbratisat natura intr-un mediu pe care cei mai multi arhitecti l-ar fi considerat neconstruibil, a dat nastere unui proiect care a fost desemnat ca “cea mai buna lucrare arhitecturala din istoria Statelor Unite ale Americii”, premiu acordat in anul 1991 de catre Institutul american al arhitectilor.

 

 

    

 

     Wright a ales ca locatia casei sa fie deasupra unei cascade pe care familia Kaufmann obisnuia sa o viziteze cu drag. In proiectarea casei, Wright a mimat cadrul natural. Stancile ce imprejmuiesc cascada sunt transpuse armonios in peretii casei care sustin terasele spatioase, iesite in consola intr-un perfect echilibru deasupra apei. Planurile orizontale puternic conturate si inaltimile joase ale tavanelor creaza un sentiment de siguranta. Relatia interior – exterior, armonia dintre om si natura, este accentuata de dimensiunea teraselor, interioarele care ne poarta inspre mediul exterior, lumina calda ce imbratiseaza in totalitate spatiul, cat si materialele folosite de artist in redarea ambientului.
     Arhitectul spunea ca putea sa auda cascada in designul constructiei. Cateva decenii mai tarziu, milioane de vizitatori au impartasit trairile artistului. Astfel, casa Fallingwater a devenit un important punct de reper in intelegerea unui principiu simplu, acela ca omul si natura trebuie sa coexiste in perfecta armonie.
 

  

 

   Autor: roArhitect

detaliu
fatada
plan
plan etaj
plan etaj
sectiune
sectiune
plan sit
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Justy (Mar, Fri 01, 2013 / 21:15)
Inainte de a intra in aceasta sectiune , chiar ma gandeam daca va fi inclusa si aceasta capodopera arhitecturala , in opinia mea , pe care o stiam de ceva timp.
Ma bucur sa o vad aici
Nume: az (Apr, Mon 02, 2012 / 13:45)
very good.
thanks
Nume: Little Susie (Dec, Sun 20, 2009 / 22:17)
Daca ati gasi si schita ar fi minunat!
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat