Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa Batllo, Gaudi

Casa Batllo, Gaudi

    Trei dintre cladirile strazii Passeig de Gràcia din Barcelona au fost restaurate de diferiti arhitecti modernisti. Stilurile foarte diferite ale acestor cladiri au dat nastere poreclei strazii “Mançana de la Discòrdia”, in traducere “Marul discordiei”.
    Casa Batllo, restaurata si remodelata de arhitectul Gaudi intre anii 1905 si 1907, este unul dintre proiectele de referinta ale arhitectului si printre cele mai vizitate obiective turistice ale Barcelonei. Gaudi a adaugat al 5-lea etaj, a schimbat complet fatadele si acoperisul. Fatada este unica prin faptul ca elimina colturile si unghiurile drepte, prin curbele ce domina designul constructiei. Golurile marite ale ferestrelor au inspirat porecla de “Casa dels badalls” si “Casa dels ossos” datorita aspectului organic. Balcoanele au fost comparate cu masti de teatru si cu diferite simboluri atribuite intregului design. Fatadele din piatra sunt decorate cu fragmente colorate de sticla si mozaic din placute ceramice.
    Acoperisul a fost comparat cu o reptila, osul unui dinozaur gigantic sau cu balaurul ucis de Sf. Gheorghe – patronul spiritual al Catalaniei. Micul turn, cu o cruce in varf, are inscriptionate initialele: JHS – Jesus, JHP – Joseph si M – Mary.
    Casele Batllo si Mila, ambele proiectate de Gaudi la interval de cativa ani, se afla pe acceasi strada si impart aceleasi caracteristici tipice arhitectului catalan.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat