Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Pavilionul Barcelona, Mies van der Rohe

Pavilionul Barcelona, Mies van der Rohe

    Pavilionul Barcelona, proiectat de Ludwig Mies van der Rohe, a fost pavilionul german la expozitia internationala din Barcelona, in anul 1929. Pavilionul reprezinta o lucrare de foarte mare importanta in istoria arhitecturii moderne, avand un design de o simplitate si frumusete absoluta. Proiectat in contextul unei ere asociate cu arhitectura art deco, a deschis calea spre o noua arhitectura. Studiat la nesfarsit, a inspirat cateva generatii de arhitecti si a stabilit noi standarde in design si arhitectura.
    Construit din sticla, tavertin si cateva tipuri de marmura, pavilionul a gazduit receptia oficiala, prezidata de regele Alphonso XIII al Spaniei impreuna cu autoritatile germane, urmand a fi demolat dupa incheierea expozitiei, in anul 1930.
    Datorita reputatiei dobandite, in 1980, seful departamentului de planificare urbana din Barcelona, Oriol Bohigas, a pus in aplicare planul de reconstruire a pavilionului. Arhitectii Ignasi de Solà-Morales, Cristian Cirici si Fernando Ramos, au fost desemnati sa cerceteze , sa proiecteze si sa supravegheze reconstructia finalizata in anul 1986.
    In timpul procesului, au fost folosite aceleasi materiale, de aceeasi provenienta ca cele din 1929. Originalitatea arhitectului Mies van der Rohe, in folosirea materialelor, nu consta in noutatea acestora, ci in idealul de modernitate pe care il exprima, prin rigurozitatea geometriei, precizia pieselor si claritatea compozitiei.
    Mies van der Rohe a proiectat un scaun , special pentru pavilion, care a devenit o icoana a designului modern. Scaunul Barcelona se fabrica si se comercializeaza si in ziua de azi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pavilionul barcelona plan
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat