Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa din Pirinei

Casa din Pirinei

    Casa din Pirinei, proiectata pentru a asigura confortul si necesitatile utilitare ale unui spatiu rezidential secundar, este opera arhitectilor Cadaval & Sola-Morales. Proiectul se dezvolta sub conceptul coabitarii in doua case, aflate sub acelasi acoperis, datorita dorintei proprietarilor, tata si fiu, de a trai separat.
    Cele doua spatii sunt conectate prin intermediul unor elemente verticale. Acoperisul, sculptural prin panta sa, rezolva problema spatiului, a luminii si a vederilor. Deschiderile de pe latura lunga a acestuia, de forma liniara si la o scara umana, introduc peisajele vaii in interiorul casei, in timp ce, prin ferestrele identice din partea superioara a acoperisului, atrag atentia asupra varfurilor muntoase.
    Proiectul respecta arhitectura vernaculara a locului, pastrand volumele originale, metodele de constructie si criteriile estetice ale zonei. Interventia asupra constructiei originale a fost facuta intr-un mod minimal, dar totusi contrastant, intarind valoarea istorica a arhitecturii vernaculare.
    Vechile cunostinte, impreuna cu noile tehnologii, au fost implementate pentru a crea un proiect eco, intr-un climat extrem.
 

 

   

 

 

   

 

 

   

 

   

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat