Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa pentru copaci. O oaza de vegetatie

Casa pentru copaci. O oaza de vegetatie

    Orasele din Vietnam, aflate intr-un proces rapid de urbanizare, s-au indepartat de mediul natural al padurilor tropicale intinse. De exemplu, in orasul Ho Chi Minh doar 0,25% din suprafata intregului oras este acoperita de spatii verzi. Abundenta mijloacelor de transport si aglomeratia genereaza poluarea aerului, cauzand disparitia legaturii cu natura.
    Casa pentru copaci, o casa prototip, reprezinta un efort realizat pentru schimbarea acestei situatii. Scopul proiectului dezvoltat de arhitectii Vo Trong Nghia este de a aduce spatiul verde inapoi in interiorul orasului, imbinand locuirea densa cu grandoarea copacilor tropicali.
    Cinci cutii din beton au fost proiectate cu rol de jardiniera pentru copacii plantati pe acoperisul terasa al volumelor. Cu stratul de pamant de aproximativ 1.3 metri, casa indeplineste si rolul de captare a apelor pluviale, reducand riscurile inundatiilor in eventualitatea multiplicarii conceptului la o scara mare.
    Casa a fost construita in districtul Tan Binh, una dintre cele mai dense zone rezidentiale din orasul Ho Chi Minh. Situl este accesibil doar prin intermediul unei alei pietonale, fiind inconjurat de randuri de case din toate directiile. Volumetria fragmentata reflecta tesutul urban, iar Casa pentru copaci iese in evidenta asemenea unei oaze de vegetatie. Pozitia celor cinci volume creeaza o curte interioara si gradini inguste intre ele. Deschiderile catre aceasta curte interioara, prin panourile largi din sticla, amplifica iluminatul natural si ventilatia aerului, asigurand in acelasi timp intimitatea in directia opusa. Zonele de zi au fost pozitionate la nivelul terenului, in timp ce spatiile dormitoarelor de la nivelul etajelor sunt legate intre ele prin pasarele din otel. Curtea interioara si gradinile, umbrite de copacii plantati pe acoperisul casei, devin o parte integrata in spatiul de locuit de la nivelul parterului.
    Materialele naturale, din surse locale, au redus costurile de constructie si amprenta de carbon asupra mediului. Peretii exteriori au fost realizati din beton turnat pe sit, in forma cofrajelor din bambus. Un start de ventilatie separa betonul de caramizile expuse pe peretii interiori, protejand spatiul interior de transferul de caldura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat