Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Top 10 - Cele mai eco proiecte ale anului 2008. Partea II

Top 10 - Cele mai eco proiecte ale anului 2008. Partea II

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    5. Turnul Shanghai, China

    Turnul Shanghai se va inalta 632 de metri, devenind cea mai inalta cladire din China si a doua in lume dupa Burj Khalifa din Dubai. Cladirea va avea un sistem de fatade performant ce va gazdui la interior nu mai putin de noua gradini la diferite niveluri, un sistem de reciclare a apelor pluviale si o serie de turbine eoliene.

 

 

 

 

    4. Metrouri transformate in ateliere pentru artisti

    Tinerii artisti din Londra sunt pusi de obicei in fata unei dileme, de a fi nevoiti sa inchirieze spatii foarte scumpe in care sa lucreze. Asta l-a condus pe designer-ul Auro Foxcroft la ideea ingenioasa de a pune vagoane de metrou renovate pe acoperisul unei cladiri, pentru a le inchiria tinerilor artisti la pretul de 15 lire pe saptamana.

 

 

 

 

 

    3. Metropola - Ziguratul din Dubai

    Piramida gigantica va acoperi o suprafata de 2.3 kilometri patrati si va putea gazdui pana la un million de persoane. Ziguratul va putea functiona fara sa fie conectat la retea, folosind vantul, aburul si alte resurse naturale. Aceasta metropola va contine si un sistem de transport in comun foarte efficient, care va rula atat pe orizontala cat si pe verticala. In planuri sunt prevazute spatii publice si mari spatii verzi care vor reprezenta oportunitati agriculturale.

 

 

 

    2. Sferele eco - Ewok

    Aceste sfere eco, create de Tom Chudleigh din Canada, pot fi inchiriate sau cumparate. Sunt construite din fibra de sticla si lemn si pot gazdui pana la patru persoane. Un sistem de support ca o panza de paianjen le asigura stabilitatea. Accesul intr-o astfel de sfera se face pe o scara construita in spirala in jurul trunchiurilor de copaci.

 

 

 

 

 

    1. Scoala de arte din Singapore

    Aceasta cladire de cinci etaje cu o forma organica si vegetala imbina terenul cu structura, natura cu high-tech-ul, simbolizand creativitatea pe care o gazduieste sub acoperis.
    Fatadele din sticla permit un schimb vizual intre interior si exterior, facandu-i pe studenti si profesori sa simta cladirea, terenul din jur si interioarele ca spatii fluide. Datorita acoperisului verde, curbat, linia dintre cladire si teren este neclara. Acoperisul verde ofera spatii de intalnire, unde idei provocatoare sunt dezbatute, asigura izolatia cladirii, filtreaza aerul din jurul cladirii si retine apa pluviala pentru irigatia terenului.

 

 

 


.
 

 

 

 

   

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat