Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa Slip. Un design ecologic seducator

Casa Slip. Un design ecologic seducator

    Arhitectul Carl Turner a decis sa inchida noua sa casa cu panouri din sticla semitransparente, impingand limitele designului ecologic. Efectul este seducator, trecatorii primind doar indicii asupra lucrurilor care se desfasoara in spatele panourilor.
    Pozitionata peste un rand de case traditionale din Londra, in stil victorian, casa Slip reprezinta un gest arhitectural indraznet. Constructia pe trei nivele atrage atentia si prin volumetria compusa din trei cutii asezate in consola. Arhitectul a ales o forma simpla, sculpturala, in care fiecare cutie sau volum gazduieste cate o functiune diferita: la ultimul nivel au fost pozitionate zonele de zi, cel intermediar gazduieste dormitoarele si baile in timp ce nivelul parterului este dedicat unui spatiu multifunctional, momentan folosit drept studio.
    Casa Slip este construita in curtea unei case parasite. Panourile translucide ascund terasa ultimului nivel si panourile solare generatoare de energie. Proiectul mai cuprinde un acoperis partial verde, un sistem de colectare a apelor pluviale si pompe subterane de caldura integrate in fundatie.
    Arhitectul spera ca acest proiect va servi drept prototip pentru modul in care restructurarea zonelor industriale din proximitatea centrelor de orase poate oferi solutii pentru locuitul urban, dens si flexibil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe inhabitat.com

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat