Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Pavilioanele ecologice ale casei Seaview

Pavilioanele ecologice ale casei Seaview

    Orasul Barwon Heads este un loc special de pe coasta Australiei, ce era caracterizat de siruri intregi de baraci derapanate de surf. Ambianta unica s-a schimbat pe masura ce locul a inceput sa atraga o populatie mai instarita, insa proprietarii casei Seaview au fost determinati sa onoreze istoria orasului. Astfel, Jackson Celements Burrows a proiectat o structura compusa din trei pavilioane ecologice legate intre ele prin pasarele din sticla, organizate in jurul unei gradini.
    Fiecare pavilion este pozitionat strategic pentru a scoate in evidenta perspectivele peisajului, pentru a incuraja interactiunea sociala cu trecatorii de pe strada sau pentru imbunatatirea ventilatiei naturale si orientarea spre soare. Pavilioanele sunt inchise cu placi de policarbonat translucid si o retea de sipci din lemn ce ofera umbra si ventilatie naturala. Usile largi de acces, orientate spre este si vest, sunt protejate de panouri translucide glisante, oferind spatii racoroase in timpul verii, cand usile raman deschise, si spatii incalzite pasiv in timpul iernii.
    Incalzirea solara activa si pasiva, incalzirea hidraulica din pardoseala si sistemul de captare a apelor pluviale folosit pentru apa menajera si irigarea gradinii reduc semnificativ amprenta constructiei asupra mediului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Inhabitat
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat