Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Prima casa Passivehaus din Londra

Prima casa Passivehaus din Londra

    Casa pasiva Camden din Londra economiseste 90 % din plata facturilor de energie, fiind prima casa Passivehaus certificata a tarii. Resedinta cu doua dormitoare, proiectata de firma de arhitectura londoneza Bere Architects, are o suprafata desfasurata de 118 metri patrati.
    Prima casa pasiva a Londrei este foarte bine termoizolata si finisata cu lemn de zada prefabricat, un arbore rasinos cu lemn tare si durabil. Termenul de “Passivehaus” atribuit casei se refera la un standard “low-energy” al constructie ce asigura confortul termic interior, racoros vara si cald in timpul iernii, o buna ventilatie si un nivel optim de umiditate al aerului. Ca rezultat, casa pasiva pastreaza o calitate ridicata a aerului in interior in timp ce consuma cu 90% mai putina energie decat restul caselor din zona.
    Fatadele orientate spre sud si vest cuprind ferestre cu geam triplu ce ajuta la crearea spatiilor luminoase si aerisite. Obloane retractabile cu control automat ajusteaza expunerea la razele soarelui si profita de brizele racoroase din timpul verii. Un sistem de ventilatie de recuperare a caldurii este de 10 ori mai eficient decat sistemele standard si foloseste numai materiale non toxice pentru pastrarea calitatii exceptionale a aerului.
    Apa este filtrata si apoi incalzita cu ajutorul panourilor solare. Spatiul exterior al casei gazduieste o biodiversitate. Un rezervor de captare a apei pluviale, ascuns sub gradina, alimenteaza vegetatia acesteia, acoperisul verde al casei si iedera raspandita pe peretii din piatra ce delimiteaza situl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat