Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Top 10 - Cele mai eco proiecte ale anului 2008. Partea I

Top 10 - Cele mai eco proiecte ale anului 2008. Partea I

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    10. Peretele media Greenpix, Beijing

    Este cel mai mare display cu Led-uri din lume, folosind energia solara captata in timpul zilei pentru a genera noaptea un spectacol luminos vizibil de la un kilometru. Led-urile sunt controlate de un soft ce transforma peretele intr-un mediu controlabil pentru divertisment.

 

 

 

    9. "Cathedral of Christ the Light" din Oakland, Statele Unite ale Americii

    Principalul obiectiv al arhitectului a fost folosirea luminii naturale. Motivele circulare joaca un rol important in designul catedralei, in special structura exterioara care cuprinde 12 etaje ce converg spre acoperisul de sticla. Lumina este focalizata prin acest ochi de sticla in centrul catedralei, unde este plasat si altarul. Sistemul de ventilare a aerului foloseste conventii naturale, folosindu-se de ventilatoarele din podea pentru a ridica aerul ce iese prin deschiderile ochiului de sticla.
 

 

 

 

 

    8. Academia de stiinte din California, Statele Unite ale Americii


    Este la ora actuala singura institutie din lume care cuprinde un acvariu, un muzeu de istorie a naturii, o padure tropicala, un panetariu si multe programe educative si de cercetare de prima clasa, toate gazduite sub un acoperis verde. Intregul perimetru al acoperisului cuprinde sistemul fotovoltaic al cladirii, care produce 60kW de electricitate, acoperind 5-10% din necesarul ansamblului.

 

 

 

 

    7. Prima usa rotativa din lume, generatoare de energie


Tranformarea energiei kinetice generata de multimi de oameni este la ora actuala una din cele mai interesante metode de obtinere a energiei. In usa rotativa a cafenelei Natuurcafe La Port a fost instalat un generator de energie ce produce 4600 kW pe an. Astfel, de fiecare data cand cineva intra pentru o cana de cafea, transfera putina energie inapoi cafenelei.

 

 

 

 

    6. Templu Thai construit din peste un milion de sticle


Templul situata in provincia thailandeza Sisaket, la 600 km nord-est de Bangkok este construit din mai mult de un million de sticle reciclabile. Totul a inceput in anul 1984, cand calugarii au inceput sa foloseasca sticlele pentru a-si decora adaposturile. Noul material a indemnat lumea sa doneze suficiente sticle pentru a construi templul din imagini.

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Viorica Plamadeala (Mar, Tue 02, 2010 / 09:50)
Sunt niste proiecte impresionante. Recomand sa vedeti si Eden Bio.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat