Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa si studio pentru un pictor

Casa si studio pentru un pictor

    Arhitectul londonez Dingle Price a transformat un depozit din sudul Londrei in casa spatioasa si studioul unui pictor. Atrasi de volumul mare si lumina naturala din belsug, artistul si sotia lui au trait cativa ani in aceasta cladire intr-o maniera ad-hoc, pana cand venirea primului copil a necesitat o locuire mai formala.
    Folosindu-se de mezaninul existent al constructiei in stil victorian, arhitectul a propus o cladire cu doua nivele destinata locuirii si un studio cu inaltimea dubla. Impartirea volumului in doua parti egale a condus la conceptul de insertie a casei in spatiul studioului. Pozitia mezaninului existent a decis pozitionarea casei si a studioului.
    Caracterul simetric al depozitului a dictat o serie de incaperi interconectate la diferite scari si proportii. Interiorul este definit in mare parte de peretii albi si pardoselile din pin aparente sau vopsite in alb. Arhitectul a decis extinderea paletei existente, renuntand la introducerea unor materiale noi: casa scarii si mobilierul au fost construite din lemn de pin in timp ce fatadele au fost partial finisate cu scanduri din lemn vopsite, de aceeasi latime cu scandurile pardoselilor.
    Casa poate fi izolata complet sau partial de studio. Golurile ferestrelor interioare de la etaj permit accesul vizual in studio din interiorul dormitoarelor, iar deschiderea usilor dezvaluie vederi de la un capat la altul ale peisajului interior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Dezeen

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat