Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Idei pentru o gradina de vis

Idei pentru o gradina de vis

    “Iubesc primavara pretutindeni, dar daca ar fi sa aleg un loc in care sa o intampin, acesta ar fi gradina” – Ruth Stout
    Visam cu totii sa putem realiza din gradina noastra o adevarata opera de arta, o lucrare fabuloasa ce presupune imaginatie, creativitate, rabdare si care, odata incheiata, dainuie sezoane la rand fara a-si pierde din frumusete, reinvie iar si iar in acelasi contexat pe care l-am propus de la bun inceput. Pentru asta avem nevoie de un plan prestabilit iar in ajutor ne vin designeri si specialisti in peisagistica. De la ei am strans o colectie de sfaturi si solutii pentru planul unei gradini de vis.
     In primul rand, lasa natura sa iti fie ghid. “Ideea este sa lucrezi cu situl astfel incat totul sa para natural, nefortat” ne sfatuieste designerul peisagist Brian Minter. Pe acelasi principiu, acela al naturii care isi urmeaza cursul, designerul ne invata un truc la indemana: folositi plante sezoniere care insamanteaza singure, ferigi dantelate, maci etc.
    Integreaza armonios plantele intre ele si introdu printre flori, ierburi aromate cum este menta care, pe langa mirosul imbietor si revigorant pe care il raspandeste, are calitatea de a fi trainica si ne putem bucura mai mult timp de prezenta ei.
    Un alt sfat este acela de a te juca atat cu nuantele frunzelor, cat si cu texturile acestora. Spre exemplu Heuchera Americana (clopotelul purpuriu) creeaza un contrast viu in prezenta plantei Ajuga Burgundy Glow (vinetica). Bolurile, vazele si vasele pentru plantele de exterior se preteaza atat la florile perene, cat si la cele vremelnice si aduc un plus de rafinament peisajului.
    “Defineste poarta de acces”, ne sfatuieste peisagistul. In masura in care e posibil, coniferele si plantele alpine, prin impozanta dimensiunilor cat si prin rezistenta in timp, sunt ideale pentru a evidentia accesul, oferind si o nota aparte ansamblului.
    Planteaza din abundenta ierburi aromate, in special in zone apropiate ferestrelor casei. Acestea sunt un festin vizual si olfactiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat