Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul Art Nouveau

Stilul Art Nouveau

     Designerii le recomandă tuturor celor care îşi doresc o casă armonioasă, modernă, cu elemente de decor inspirate din natură, stilul Art Nouveau.
Art Nouveau este un termen provenit din limba franceză şi se traduce ca "artă nouă". Art Nouveau denumeşte un stil artistic manifestat în artele vizuale, design şi arhitectura de la începutul secolului XX, în Europa, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Canada.
     S-a dorit a fi o mişcare artistică de tranziţie fiind faza premergătoare modernismului. Acest curent s-a manifestat cu predilecţie în arhitectură, dovadă stând operele arhitecţilor Hector Guimard, care a realizat o serie de clădiri din Paris, Victor Horta care a ridicat multe case de excepţie în Bruxelles sau Henry Van de Velde care a decorat şi amenajat numeroase locuinţe de referinţă din Germania. Poate cel mai cunoscut arhitect din lume, reprezentant de seamă al Art Nouveau, este Antoni Gaudi.

     Acest stil se caracterizează prin linii curbe, ondulate, care curg firesc asemenea unui linii muzicale. Aceste linii curbate, unduioase conferă dinamism fiecărei piese de mobilier. Mai mult, toate formele folosite în mod convenţional sunt reinterpretate şi redesenate în Art Nouveau fiind pline de viaţă, asemenea unor flori care sunt pe cale de a înflori.
     Dar Art Nouveau nu înseamnă doar forme line, ci şi materiale inovatoare, tehnologie de ultimă oră, suprafeţe bine finisate şi design exacerbat. Acest stil evită eclectismul victorian şi excesul ornamental, dar promovează motivele stilizate inspirate din natură. Un interior în stil art-nouveau va fi unul colorat, cu vitralii, fier forjat şi textile cu imprimeuri variate.

 

In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat