Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa Koshino. Tadao Ando

Casa Koshino. Tadao Ando

    Proiectul casei Koshino, al arhitectului Tadao Ando, cuprinde doua volume paralelipipedice, din beton. Volumele, paralele intre ele, sunt ingropate partial in panta terenului, integrandu-se compozitional in peisajul natural. Casa a fost construita pe terenul unui parc national din Ashiya, prefectura Hyogo, Japonia. Constructia a fost ridicata intr-o stransa relatie cu ecosistemul sitului, fara a deranja vegetatia si copacii existenti aici.
    Volumul nordic, organizat pe doua nivele, cuprinde livingul cu inaltimea dubla, bucataria si locul de luat masa la primul nivel, iar la etaj, dormitorul matrimonial si un birou. Volumul sudic gazduieste sase camere pentru copii, asezate liniar, o baie si un lobby. Un tunel pozitionat sub scarile exterioare ale gradinii face legatura intre cele doua volume.
    Arhitectul Tadao Ando a folosit spatiul volumelor pentru a exprima natura fundamentala a sitului. Curtea casei urmareste conturul natural al terenului si topografia acestuia. Scarile exterioare imprumuta panta sitului pana la nivelul inferior, permitand luminii naturale sa patrunda in curtea amenajata si in spatiile casei prin fantele inguste ale fatadelor adiacente acestor scari. Jocurile de umbre si lumini sunt manipulate in spatiile interioare, dand nastere unor tiparuri ce reprezinta singurele ornamente ale incaperilor simple, minimaliste.
    La patru ani dupa concretizarea proiectului, Tadao Ando a proiectat o extensie a casei. Plasat in nordul sitului, in partea superioara a pantei, noul spatiu primeste o forma curba indrazneata, in contradictie cu organizarea rectangulara anterioara, dand nastere unui nou ritm al compozitiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat