Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Piscinele din Porto. Alvaro Siza

Piscinele din Porto. Alvaro Siza

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Piscinele publice din Porto, Portugalia, sunt printre primele proiecte ale renumitului arhitect Alvaro Siza Viera. Construite in 1966, acestea au trecut testul timpului datorita fuziunii dintre natura si interventia omului.
    Abordarea indrazneata a arhitectului a fost de a se folosi de formatiunile de piatra naturala ale sitului ca baza principala a bazinelor, adaugand pereti din beton printre elementele naturale pentru a atinge rezultatele dorite.
    Arhitectul Alvaro Siza nu a avut la dispozitie un buget generos si nici macar un studiu topografic. Acesta a studiat situl cu o foarte mare atentie pentru a stabili cele mai bune metode de a folosi formatiunile de piatra existente cu o distrugere minimala a acestora si reducerea cantitatilor de materiale necesare.
Inainte de a descoperi bazinele, vizitatorii sunt intampinati la accesul pe sit de un labirint din pereti de beton, dusuri si camere de schimb. Piscina copiilor este delimitata de o formatiune mare de pietre si un perete curb din beton, in timp ce bazinul principal parca pluteste peste intinderea de apa, creandu-se o legatura vizuala constanta cu apele albastre ale oceanului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat