Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Constructie industriala transformata in casa ecologica

Constructie industriala transformata in casa ecologica

    Arhitectii Richard Peters Associates au transformat o constructie veche, industriala, intr-o casa ecologica. Proiectul arhitectilor combina tehnologiile ecologice cu designul modern, in conditiile unui buget alocat destul de redus.
    Fiind construita in anul 1890, constructia a gazduit pe parcursul anilor o serie de activitati industriale, pornind de la fieraria existenta aici in secolul XIX. Noua resedinta pastreaza si scoate in lumina unele marturii ale acestor exploatari ale spatiului.
    Panta acoperisului orientata spre nord a fost acoperita de o serie de panouri fotovoltaice. Datorita destinatiei initiale a cladirii, ferestrele si usile mari permit o ventilatie buna a aerului si creaza un mediu confortabil fara a necesita instalarea unor sisteme de aer conditionat. Pardoselile turnate, din beton, retin caldura in timpul iernii si pastreaza interiorul racoros in timpul verii.
    Structura cu o inlatimea tavanului foarte mare a fost transformata intr-un spatiu de locuit organizat pe doua nivele, cu living, bucatarie, loc de luat masa, dormitor, birou, doua bai si doua curti. Interiorul divizeaza spatiile si creaza mediul ideal pentru un mod de viata eficient. Prin folosirea mai departe a structurii existente, istoria cladirii este pastrata, amprenta de carbon este diminuata, iar spatiile de locuit devin inspirante si inovatoare.

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat